Endometrie-scratching

Scratching/Priming av livmorslimhinnen (endometriet)

Flere nyere studier viser en økt graviditetssjanse ved IVF/ICSI behandling hvis man utfører en enkel prosedyre der man skraper i livmorslimhinnen i syklusen før IVF/ICSI-behandlingen.

Man mener at bakgrunnen for effekten er en aktivering av “immunapparatet” som skjer ved reparasjonsprosessen av den kontrollerte “skaden”. Dette medfører en økning av tilvekstfaktorer, hormoner og andre stoffer. Den nye “reparerte” livmorslimhinnen er da mer mottagelig for et embryo som skal implanteres. Dette medfører da økte sjanser for å bli gravid.

Det pågår adskillige vitenskapelige undersøkelser om hvordan dette skjer i detalj, men på bakgrunn av allerede foreliggende vitenskapelige undersøkelser/resultater tilbyr vi nå dette inngrepet, som første klinikk i Norge. Resultatene viser på dobbel sjanse til å bli gravid ved utført prosedyre.

Tilbudet er fremst til pasienter som gjennomgått IVF/ICSI/assistert befruktning der et embryo av utmerket kvalitet er satt tilbake men som likevel ikke leder til graviditet.

Prosedyren utføres på menstruasjons-syklusdag 21 (+/- 1 dag) i syklusen som er direkte før den syklus der det skal utføres IVF/ICSI/assistert befruktning.  Den utføres uten behov for bedøvelse som ved en vanlig gynekologisk undersøkelse. Man bruker et lite plastrør som føres inn i livmorhulen og “skraper” overflaten slik at man får en kontrollert skade. Dette kan medføre lette, kortvarige menstruasjonslignende smerter/ubehag. Det kan være at man har noen småblødninger etterpå.

Man kan fint bruke enkle smertestillende som 1 gram Paracetamol (2*500mg) og 1 tablett Ibux 200 mg ca 45 minutter før behandlingen.

Pris: 2000,-