Botulinumtoksin behandlinger

Tanngnissing

Mange sliter med tanngnissing og dette fører til slitasje på tenner og unødvendige muskelspenninger og smerter.

Injeksjoner med Botulinum toxin A vil man redusere aktivitet i muskulaturen som brukes ved tanngnissing. Dette medfører at muskulaturen slapper av og man slutter med tanngnissing. Behandlingen varer i ca 4 måneder. Man må da ha ny behandling. De fleste opplever at etter 3-4 behandlinger så har man avvent seg med tanngnissingen.

Behandlingen innbefatter 5 stikk per side i den store kjeve-muskulaturen og er en rask og smertefri behandling. Den kommer ikke å påvirke din evne å tygge.

Spennings-hodepine

Spennings-hodepine kommer av mange faktorer. Behandlingen med Botulinum toxin A er med på å redusere stram muskulatur i panne og bryn. Mange går rundt å kniper og myser øyene når man jobber, leser eller er i solen og dette kan da lede til hodepine.

Her behandler man 5 punkter i pannen og sammen med hodepinen blir borte så slettes også rynken mellom øyebrynene ut, når muskulaturen slapper av.

Migrene

Migrene kommer av spenninger i muskulatur på flere områder en spennings-hodepine og er en mer kompleks behandling. Her må man behandle flere punkter i panne, mellom bryn og de store kjevemusklene. Effekten varer ca 3-4 måneder og må deretter gjentas.

Svette-problemer i armhule

Overdreven/eksessiv svetting i armhule kan lett behandles med Botulinum toxin A. Med en spesiell utrednings-prosedyre identifiseres svettekjertlene og man setter en liten dose for hemme funksjonen i muskulaturen som tømmer svettekjertlene. Behandlingen varer i 4-5 måneder og kan deretter gjentas.

Svette-problemer i hender

Overdreven/eksessiv svetting i hendene er for de som er plaget, et stort problem som innvirker negativt i sosiale sammenhenger. Injeksjoner med Botulinum toxin A i håndflatene  er en effektiv behandling. Behandlingen er relativt smertefull, man bruker derfor en bedøvelse-krem. Det ca 30 stikk i hver håndflate så dette er en relativt omfattende behandling. Behandlingen må gjentas etter ca 4 måneder.

Vulva vestibulitt

Dette er en behandling for dem med plager vaginalt som kommer av en overdreven smerte-signalisering i området ved kjertel-strukturer ved inngangen til skjeden. Man må først ha gjennomgått en nøye gynekologisk utredning som gjøres på klinikken av en erfaren gynekolog. Man bruker injeksjoner med Botulinum toxin A dersom man ikke kommer i mål med vanlig behandlingsprogram. Injeksjonsbehandlingen medfører at man lammer signaliseringen i nervetrådene i området og dermed blir man smertefri. Over tid medfører dette at grunnlaget for den overdrevne smerte-signaliseringen blir borte. De fleste trenger ca 3-4 behandlinger med ca 3 måneders mellomrom.

Rynker i panne

Når man bruker muskulaturen i pannen så folder huden seg som over tid medfører til dype rynker. Ved å sette injeksjoner med Botulinum toxin A forhindrer man at sterk muskulatur lager foldene og medfører dermed at rynkene slettes ut. Bonus er at mange opplever at spenninger slipper og man får redusert hodepine. Som oftest settes 6 stikk i panne-muskulatur men noen gang må man bruke flere. Behandlingen må gjentas etter ca 3-4 måneder.

Rynker rundt øyne

Rynker rundt øynene er sjarmerende rynker og ikke altid ønskelig å behandle. Noen opplever likevel at de er lysømfintlige og trekker muskulaturen sterkt sammen i solen. Dette kan oppleves slitsomt og man får da sterke solrynker. Ved disse tilfellene kan injeksjoner med Botulinum toxin A hjelpe. Man setter 3-4 injeksjon på hver side. Behandlingen må gjentas hver 3-4 måned, men mange opplever at de kun trenger det i sommer-månedene.

Rynke mellom øyebrynene/Glabella

Overdreven bruk av muskulatur over og mellom øyebrynene medfører at man får en eller flere dype rynker mellom øyebrynene. Man bruker ofte denne muskulaturen når man konsentrerer seg, leser eller bekymrer seg. Dette medfører at man ofte spenner muskulaturen og det kan også føre til hodepine. Injeksjoner med Botulinum toxin A kan derfor medføre at rynkene slettes ut, men også reduksjon av hodepine. Gjentas hver 3-4 måned.

Hakespissen

Overdreven aktivitet i muskulaturen på haken medfører at huden på hakespissen trekkes sammen til det som kalles “Peau d’orange” og på norsk kalt “appelsinhud” Injeksjonsbehandling med Botulinum toxin A fører til at huden slettes ut og ikke beveger seg med mimikk. 4 injeksjoner i hakemuskulatur som gjentas hver 3-4 måneder.

Øyeløft

Muskulaturen rundt øyet kan i visse tilfeller trekke ned den yttre delen av øyebrynene. Ved å behandle denne muskulaturen med Botulinum toxin A, vil muskulaturen slappe av og øyebrynet trekkes opp. 2 injeksjoner på hvert bryn som gjentas hver 3-4 måned.

Rynker rundt munn

Mange assosierer mange dype rynker rundt munnen med uttalt røking. Dette er ikke altid tilfelle. Det kommer an på hvordan man bruker muskulaturen rundt munnen og hvor sterk den er. Injeksjoner med Botulinum toxin A medfører at muskulaturen slapper av og at man ikke trekker den sammen slik at man lager disse rynkene. Denne behandlingen kan settes på 2 måter. En som ikke påvirker leppestørrelsen og en som fører til at leppene vippes litt utover. Behandlingen er noe smertefull men går raskt over. Første 12-14 dagene kan man oppleve at det er vanskelig å drikke av et sugerør. Dette vil gi seg. Behandlingen gjentas etter 3-4 måneder.

Nedtrukkete munnviker

Sterk muskulatur på nedsiden av munnen kan føre til at munnvikene trekker nedover og resulterer i et “surt” utseende. Dette kan behandles med Botulinum toxin A, 2 injeksjoner på hver side. Gjentas hver 3-4 måned.

Rynker under øyene og over neseroten

Dette oppfattes ofte som et sjarmerende uttrykk, men noen trekker i muskulatur ved nesen og under øyene så sterkt at det medfører rynker under øyene og over neseroten. Injeksjonsbehandling med Botulinum toxin A medfører at man slutter å trekke med disse musklene og rynkene forsvinner. 1 stikk på hver side. Må gjentas etter 3-4 måneder.

Stram halsmuskel/platysma

Når man spenner muskulaturen på halsen (Platysma), for eksempel når man snakker, så får man båndformede “hud-seil”. Det kan være 2-6 synlige bånd. Disse kan behandles med injeksjoner med Botulinum toxin A, hvilket medfører at muskulaturen slapper av og hånden forsvinner. 4 injeksjoner per bånd som må gjentas etter 3-4 måneder. Etter noen behandlinger så kan problemet være løst